IPL Permanent ontharing

  • Oksels                       € 15,00
  • Bovenlip  of kin     € 10,00 (Samen voor € 15,00)
  • Bikinilijn  gedeeltelijk      € 15,00
  • Schaamstreek helemaal   € 26,50

Hoe werkt IPL ?
IPL staat voor Intense Pulsed Light. De flitslamp van de SensaLite IPL geeft een spectrum aan lichtstralen af, die worden omgezet in warmte. Door het gebruik van filters kan de gewenste golflengte, geschikt voor een bepaalde behandeling, worden verkregen. Zo kunnen hogere golflengtes dieper in de huid dringen, waarbij de bovenlaag van de huid beschermd wordt. Dit is geschikt voor ontharing. Naast het variëren van de golflengte kan ook het aantal pulsen worden aangepast, afhankelijk van de soort behandeling. IPL bereikt hetzelfde effect als de laser maar voelt een stuk vriendelijker aan.

Permanente ontharing:
Definitief ontharen is een ideale techniek voor vrouwen die niet graag waxen en epileren, voor mannen en vrouwen die last hebben van ingegroeide haartjes, overbeharing of genante haargroei zoals de bovenlip. Voor mannen is dit een welkome oplossing wanneer ze te kampen hebben met overmatige haargroei op het lichaam, zoals de bovenrug, de boven-armen of de billen. Elk lichaamsdeel komt in aanmerking voor deze techniek. Een kleine kanttekening: Omdat het succes percentage tussen de 80 en 90% ligt en in sommige gevallen de haren na langere tijd terug kunnen komen is het beter te spreken over bestrijding van ongewenste haargroei.

Hoe wordt het haar door de SensaLite IPL verwijderd?
Via de flitslamp worden lichtimpulsen naar de haarfollikels geleid, via het pigment dat zich onderin het haarzakje bevindt. Hierdoor worden bij elke flits honderden haarzakjes vernietigd. Aangezien deze niet herstellen, is het haar daar permanent verdwenen. Elke haar kent rust– en groeifasen. Alléén haren in de groeifase kunnen worden vernietigd. Soms zijn de haren echter in een rustfase. Dit is ook de reden dat er meerdere behandelingen met een bepaalde tussentijd nodig zijn. Een deel van de haren zal mogelijk tijdens een volgende behandeling in de groeifase zijn en dus vernietigd kunnen worden. Het haar is definitief weg wanneer na een reeks behandelingen alle haartjes zijn aangepakt in de groeifase. De tijdsduur van een behandeling is afhankelijk van het te behandelen lichaamsdeel en varieert van 10 minuten tot 1,5 uur.

Hoe ziet een IPL behandeling er uit?
Tijdens de behandeling wordt een verkoelende gel aangebracht. Vervolgens wordt het handstuk op de huid gebracht en kan de behandeling beginnen. Elke flits behandelt een huidoppervlak van 1 x 5 centimeter. Het ontharen is vrijwel pijnloos. Meestal wordt het gevoel vergeleken met het tikken van een elastiekje op de huid. Deze methode heeft als voordeel dat het gewenste gebied in een relatief korte tijd kan worden behandeld. Indien nodig wordt na de behandeling ook een verkoelende gel op de huid aangebracht. Door de veilige en goede apparatuur treedt er slechts zelden irritatie op.

Wat kunt u verwachten van de behandeling?
Onderzoek heeft uitgewezen dat na gemiddeld 10 behandelingen 75% tot 95 % van de haargroei verdwijnt. Na de behandeling lijkt het alsof de haartjes blijven groeien. Dat komt doordat de flitslamp de haarzakjes wel vernietigd, maar niet de haartjes zelf. De aangepakte haartjes zullen pas na twee à drie weken uitvallen, wanneer ze door de epidermis naar boven worden gedrukt. Dat is ook de reden dat het resultaat meteen na de behandeling nog niet zichtbaar is. Het resultaat is steeds persoonsgebonden en kan nooit vooraf ingeschat worden. Het restant bestaat uit donsharen en haren met geen of te weinig pigment. Bij verreweg de meeste mensen geeft IPL erg fraaie resultaten.

Is IPL ontharing geschikt voor alle huidtypen?
Omdat de lichtstralen via het pigment naar de haarfollikels worden geleid, zijn mensen met een lichte huid en donker haar het meest geschikt voor een behandeling met IPL. De techniek is niet geschikt voor donshaartjes, hele witte haren, grijze haren of een zwarte huidskleur. IPL behandelingen zijn af te raden voor minderjarigen, vrouwen in de overgang, of vrouwen die zwanger zijn.

Gaan zonlicht en IPL behandeling samen?
De flitslamp onthaart het best wanneer de huid van de patiënt zo licht mogelijk is. De cliënt mag 4 weken voor de behandeling niet meer zonnebaden of onder de zonnebank te gaan. Hoe bruiner de huid, hoe meer licht geabsorbeerd wordt en hoe minder doeltreffend de lichtflits naar het haarzakje doorstoot. Ook 4 weken na de behandeling dient overmatige zon te vermeden te worden of moet er een een sunblock worden gebruikt wanneer de huid wordt blootgesteld aan zonlicht.

Wat zijn de bijwerkingen van een IPL ontharing?
Tijdens de definitieve IPL ontharing ervaren cliënten weinig tot geen last. Vlak na de flitslampontharing kan de huid gedurende enkele uren soms wat roze en gevoelig zijn. Dit gaat spontaan voorbij. Zeer zelden kan er na de haarverwijdering een tijdelijke pigmentverandering optreden. Door de ingebouwde waterkoeling van de SensaLite IPL is de kans op bijwerkingen minimaal. Direct na de IPL ontharing kunnen de dagelijkse bezigheden voortgezet worden.